Programma

Belangrijke update: vanwege de verzwaarde coronamaatregelen die 28 november zijn in gegaan, kan het gedeelte GOLF Live helaas niet door gaan. De organisatie is op dit moment aan het onderzoeken. of dit mogelijk op een later moment alsnog plaats kan vinden. Hou onze social media accounts in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Important update: because of the new Covid regulations in the Netherlands that went into effect on November 28th, the GOLF Live part of the festival can unfortunately not take place. The organization is currently looking at moving the live performances to a later date. Keep an eye on our social media accounts or subscribe to our newsletter to stay up to date with the developments.


GOLF-gevels

15 – 19 december 2021, 17:00 – 00:00

Voor deze derde editie is het GOLF-festival uitgebreid met GOLF-gevels, een lichtkunstroute in de openlucht. Vanaf het invallen van de schemering zijn lichtprojecties te zien op de gevels van Molen de Adriaan, Teylers Museum en het Hodshon Huis. De geprojecteerde lichtbundels weerspiegelen de golven van het Spaarne, waardoor er op de gevels een geanimeerd lichtspel ontstaat.  Deze lichtkunst wordt vergezeld door haar eigen muziek en soundscapes, die aansluit bij de projectie en locatie. Via een QR-code kan de voorbijganger deze via zijn telefoon met oordopjes soundscapes beluisteren voor een intieme ervaring in de publieke ruimte. 

Met GOLF-gevels wordt er een direct verband gelegd tussen de unieke geschiedenis van Haarlem en het GOLF-festival. Het Spaarne was de historische handelsader van de stad en zorgde ervoor dat kunst en wetenschap in de 18de eeuw floreerden. Natuurkundigen bogen zich in deze periode over de relatie tussen licht en geluid, een kernthema van het GOLF-festival. De kunstenaars van het GOLF-festival, die vaak met zelfgemaakte instrumenten werken, maken geluidsgolven zichtbaar en lichtgolven hoorbaar. 

Locaties:
Molen de Adriaan, Hodshon Huis, Teylers Museum

Componisten:
Martijn Comes
Natalia Dominguez Rangel
Valery Vermeulen

Concept en coördinatie:
Mike Rijnierse